Brazilian | Hollywood wax

Alle onze behandelingen zijn zowel geschikt voor vrouwen als mannen

Brazilian-waxing-vail

de zomer komt eraan

Brazilian wax of Brazilian waxing is een ontharingsmethode voor de schaamstreek en de intieme delen. Bij het uitvoeren van Brazilian Wax of bij het scherenvan de schaamstreek  en de  intieme delen noemt men het smalle strookje schaamhaar dat men vaak op de venushleuvlaat staan ook wel Braziliaans streepje.

Brazilian Wax Methode

In tegenstelling tot de klassieke bikinilijn verwijdert men bij het uitvoeren van Brazilian Wax al het schaamhaar van de schaamstreek en de intieme delen (de schaamlippen, bilnaad (perineum) en rond de anus), door middel van een speciale was of filmhars, waardoor de haren worden verwijderd met inbegrip van de haarwortel. Daardoor blijven de haren langer weg dan bij scheren, 4 tot 6 weken afhankelijk van het haartype, komen nadien zacht terug en heeft men een gladde en zachte huid zonder irritaties, wat bij het scheren van de bikinizone wel eens kan voorvallen. Vaak laat men, zowel bij Brazilian wax als bij intiem scheren, een smal strookje schaamhaar op de venusheuvel boven de schaamlippen staan (ook wel Landingsbaan, Streepje of Braziliaans streepje genoemd) of een klein driehoekje schaamhaar (Triangle genoemd).

Intiem scheren

Scheren van het schaamhaar is, niettegenstaande de steeds populairder wordende Brazilian Wax-methode, veruit nog altijd de meest gebruikte manier voor het verwijderen van schaamhaar van de bikinilijn en de intieme delen. Tegenwoordig is het scheren van de bikinilijn en de intieme delen voor de meeste jonge vrouwen vanzelfsprekend geworden en 82% à 88% doet dit dan ook regelmatig, zo blijkt uit de resultaten van verschillende onderzoeken en enquêtes.

Verschillende vormen

Bikinilijn enkel het schaamhaar dat bij het dragen van een bikini publiekelijk zichtbaar is wordt verwijderd.

Driehoekje een klein driehoekje schaamhaar op de venusheuvel boven de schaamlippen blijft staan (ook wel triangle genoemd).

Figuurtje een figuurtje van schaamhaar op de venusheuvel boven de schaamlippen blijft staan vb. een hartje (ook wel valentine genoemd).

Streepje een smal strookje schaamhaar op de venusheuvel boven de schaamlippen blijft staan (ook wel landingsbaan of Braziliaans streepje genoemd). Full wax: alle schaamhaar wordt verwijderd (ook wel Hollywood of the sphynx genoemd).

Waarom Het scheren of waxen van de schaamstreek en de intieme delen doet men voornamelijk uit esthetisch en hygiënisch oogpunt.

de geschiedenis

De Nederlandse vrouw doet dit omdat ze zich dan verzorgder voelt (76%), het mooi (41%) of sexy vindt (19%) of omdat ze zich dan zelfverzekerder voelt (18%). Ook het aangenamer gevoel tijdens het vrijen is vaak een reden voor het scheren of waxen van de schaamstreek. Mannen vinden het esthetisch ook vaak mooier en aangenamer bij het vrijen en bij het oraal bevredigen (cunnilingus) van een vrouw wanneer ze intiem is onthaard.

Hoewel het ontharen van de genitaliën niets nieuw is, het werd al meerdere eeuwen gedaan in Arabië, Perzië, bij de Grieken en de Romeinen als teken van reinheid, schoonheid en vitaliteit, is Brazilian Wax een redelijk recent verschijnsel. Het is in de jaren 1990 in de kuststeden van Brazilië ontstaan waar vrouwen op de stranden in de steeds populairder wordende kleine bikini’s, microkini of G-string geen uitstekend sprietje accepteren en een haarloze look prefereren. [bewerken]Doorbraak van Brazilian Wax

Brazilian Wax werd pas echt bekend toen het in 1994 in New York, VS door 7 zussen (Jocely, Jonice, Joyce, Janea, Juracy, Jurassa en Judseia Padilha) die er eind jaren 80 met een schoonheidssalon (de J. Sisters International Salon) waren begonnen, uit Brazilië werd geïntroduceerd. Onder hun klanten bevinden zich veel celebrities en veel van hen zoals Sarah Jessica Parker, Scarlett Johansson, Eva Longoria, Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell, Christy Turlington maken er in de media geen geheim van dat ze voor intiem ontharen enkel nog bij Brazilian Wax zweren. Hierdoor, en door het aan bod komen ervan in series als Sex and the City, Desperate Housewives en in veel mode- en lifestyle-bladen steeg de interesse voor, en populariteit van Brazilian Wax enorm. Tegenwoordig is Brazilian Wax geen trendy ontharingsmethode meer waarvoor men enkel in schoonheidssalons in hippe steden terecht kan. Meer en meer schoonheidssalons, ook bij ons, nemen deze door jonge vrouwen steeds meer gevraagde manier van ontharen op in hun aanbod.

Prijs €35,00

    Show Comments

    No Comments


    Add comment